Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö savunpoistoikkunalla olla CE-merkintä?
Kyllä, pitää. Maankäyttö- ja rakennuslaissa on määritelty, että CE-merkintä on pakollinen kaikille rakennustuotteille, joille on olemassa harmonisoitu eurooppalainen tuotestandardi. Savunpoistoikkunoille on oma standardinsa EN 12101-2.
Voiko SAAGA savunpoistoikkunan saada mekaanisella avaajalla, johon ei tarvita sähköä?
Ei. CE-merkintä vaatii kuuden eri ominaisuuden testaamista ikkunan ja avaajalaitteen kokonaisuudelle. Nämä vaativat testit suoritetaan vain sähkötoimisen avaajalaitteen kanssa, joten mekaanisella avaajalla varustetuille ikkunoille ei voida myöntää CE-merkintää. Pidämme CE-merkintää ehdottomana, joten emme valmista savunpoistoikkunoita, jotka eivät sitä täytä.
Voiko SAAGA savunpoistoikkuna olla sisäänpäin, sivulle/ylös aukeava tai muun kokoinen kuin teknisessä tiedossa on mainittu?
Ei, koska testissä rasitetut mallit ovat olleet ulospäin aukeavia ja alasaranoituja. Näillä savunpoistoikkunamalleilla saavutettiin ylivoimaisesti tehokkain savunpoisto ja kestävin rakenne.
Paljonko on savunpoistoikkunan virran tarve kaapelointia ja keskusta mitoittaessa?
Virran tarve: 2A per ikkuna. Jokaisessa SAAGA savunpoistoikkunassa on aina vain yksi moottori koosta ja muodosta riippumatta. Käyttöjännite on aina oletuksena 24V (akkuvarmennuksen takia), mutta 230V on myös saatavissa pyydettäessä.
Paljonko savunpoistoikkunoita tarvitaan ja minkä kokoisia ne ovat?
Kohteen suunnittelija määrittää savunpoiston tarpeen ja toteutustavan. Savunpoistomäärän määrittämiseksi on tulkinnanvaraisia ohjeita ja siksi on tärkeää, että ammattilainen sen määrittää. Jokaiselle CE-merkitylle savunpoistoikkunalle suoritustasoilmoituksessa (tai sen liitteessä) on määritelty oma tehokkuus. Yleisesti voidaan sanoa, että isot savunpoistoikkunat ovat kustannustehokkaampia kuin useampi pieni.
Mitä muuta tarvitaan toimivaan savunpoistoon kuin SAAGA savunpoistoikkuna?
Monesti tarjoamme optiona automaatiopaketin, johon kuuluu ohjauskeskus ja painikeratkaisu. Näiden komponenttien lisäksi on tehtävä kaapelointityö komponenttien välille ja lopuksi on myös syötettävä verkkovirta.
Mikä on etäpainike ja miksi juuri se kuuluu usein tarjottuun automaatiopakettiin?
Etäpainike on monitoiminappi, joka toimii savunpoiston laukaisupainikkeena. Etäpainikkeen kannen alla on myös laukaisun kuittauspainike ja tuuletustoiminnot. Tuuletustoiminnoilla voidaan tarkastus ja huolto tehdä kätevästi. Muutoin nämä ominaisuudet/painikkeet ovat ohjauskeskuksen piirikortilla. Etäpainike voidaan vaihtaa tilattaessa erillisiin tuuletus ja savunpoistopainikkeisiin, jolloin savunpoistopainike laitetaan ovensuuhun ja tuuletuspainike esim. tekniseen tilaan.
Saako sälekaihtimet lasien väliin sisäikkunassa?
Kyllä saa, kun valitaan kiinteä sisäikkuna avattavilla puitteilla.
Kohteen seinä on 146 mm paksu. Onnistuuko tähän sopiva karmi?
Karmit 75 – 210 mm välillä onnistuu sisäikkunoissa ja 120 – 210 mm savunpoistoikkunoissa.
Voiko asennusreikiä saada haluamaansa paikkaan karmissa?
Tämä on mahdollista ottaa huomioon tapauskohtaisesti.
Miksi tarjoatte sisäikkunoihin Rw 37 dB lasia, kun vaatimukseni ikkunalle on Rw 34 dB?
Tietojemme mukaan on esimerkkitapauksia, missä lasin Rw arvo oli 37 dB ja koko ikkunan mitattu Rw arvo oli 37 dB. Käytämme yleisesti kahden dB varmuuskerrointa eli esim. lasin Rw arvo on 37 dB ja ikkunan Rw arvo on 35 dB. Kyseessä on kuitenkin kiinteät sisäikkunat, joissa lasi on liimattu karmiin kiinni ja ilmanpitävyys on todennettu luokkaan 4 (max. tiivis), joten ilmavuotoa (äänivuotoa) ei ole. Ikkunan asennus seinään ja läpiviennit tulee täyttää akustikon vaatimukset.

Jätä yhteydenottopyyntö

Palvelemme teitä mielellämme! Lähetä meille yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella tai soita suoraan alla olevaan numeroon.

  • Tietosuojaseloste