Teemme yhteistyötä rakennusliikkeiden, ikkunatehtaiden ja rautakauppiaiden kanssa.

Ikkunatehdas

Karelia

Rakennusliike

Lujatalo

Arkkitehtitoimisto

Ajan Arkkitehdit

Rakennusliike

NCC

Ikkunatehdas

PihlaPro

Jälleenmyyjä

Stark

Ikkunatehdas

Kaskipuu

Rakennusliike

Skanska

Jälleenmyyjä

Hankkija Oy

Rakennusliike

Rakennusliike J. Malm

Jälleenmyyjä

K-Rauta

Hallitoimittaja

Perustava Elementti

Rakennusliike

Lapti

Rakennusliike

YIT

Ikkunatehdas

Alavus Ikkunat

Ikkunatehdas

Karelia

Rakennusliike

Lujatalo

Arkkitehtitoimisto

Ajan Arkkitehdit

Rakennusliike

NCC

Ikkunatehdas

PihlaPro

Jälleenmyyjä

Stark

Ikkunatehdas

Kaskipuu

Rakennusliike

Skanska

Jälleenmyyjä

Hankkija Oy

Rakennusliike

Rakennusliike J. Malm

Jälleenmyyjä

K-Rauta

Hallitoimittaja

Perustava Elementti

Rakennusliike

Lapti

Rakennusliike

YIT

Ikkunatehdas

Alavus Ikkunat


Eliminoi riskit ja valjasta kotimainen savunpoistoikkunoiden erikoisosaaminen käyttöösi yhdellä kertaa.

Saaga Savunpoistoikkuna on standardinmukainen (EN 12101-2) ja sitä kautta sinulle ja asiakkaallesi riskitön tuote.

Kun asiakkaasi valitsee Saaga Savunpoistoikkunan, hän tekee huolettoman, turvallisen ja vastuullisen valinnan.

Vain sähkötoimisilla avaajalla ja CE-merkinnällä varustettu savunpoistoikkuna on laillinen Suomessa, olipa kyseessä saneeraus- tai uudiskohde, asuinrakennus tai teollisuuskohde.

CE-merkintä edellyttää tuotteelta tasaisen korkeaa laatua ja standardien mukaista, vastuullista valmistusmenetelmää.

Saaga Savunpoistoikkuna on ainoa kotimainen tuote, joka täyttää nämä vaatimukset ja on CE-merkitty savunpoistoikkuna.

Laadukas ja luotettava Saaga Savunpoistoikkuna täydentää tuotevalikoimanne ja mahdollistaa kokonaistoimitukset myös savunpoistoa ja savunpoistoautomaatiota sisältäviin kohteisiin.

Olemme käyttäneet Salmisen Puutyön valmistamia Saaga -ikkunoita jo yli 15 vuoden ajan meidän Ryhti-Halli kohteissa. Olemme olleet tyytyväisiä heidän toimivaan palveluun, tuotteiden laatuun ja kilpailukykyiseen hintaan.

Oskari Kortesniemi Veistämö Kortesniemi Oy

Oletko sinä seuraava kumppanimme?

  • Kotimainen laatutuote
  • Toimiva asiakaspalvelu
  • Helppo myydä
Pelti

Kysymyksiä & vastauksia

Kyllä, pitää. Maankäyttö- ja rakennuslaissa on määritelty, että CE-merkintä on pakollinen kaikille rakennustuotteille, joille on olemassa harmonisoitu eurooppalainen tuotestandardi. Savunpoistoikkunoille on oma standardinsa EN 12101-2.

Ei. CE-merkintä vaatii kuuden eri ominaisuuden testaamista ikkunan ja avaajalaitteen kokonaisuudelle. Nämä vaativat testit suoritetaan vain sähkötoimisen avaajalaitteen kanssa, joten mekaanisella avaajalla varustetuille ikkunoille ei voida myöntää CE-merkintää. Pidämme CE-merkintää ehdottomana, joten emme valmista savunpoistoikkunoita, jotka eivät sitä täytä.

Ei, koska testissä rasitetut mallit ovat olleet ulospäin aukeavia ja alasaranoituja. Näillä savunpoistoikkunamalleilla saavutettiin ylivoimaisesti tehokkain savunpoisto ja kestävin rakenne.

Jokaiselle CE-merkitylle savunpoistoikkunalle on suoritustasoilmoituksessa tai sen liitteessä määritelty oma aerodynaamisesti vapaa pinta-ala. Tunnuslukuina käytetään tuotekohtaisella testauksella virtauskerrointa sekä aukaistun ikkunan geometrista pinta-alaa. Englanninkielellä vastaavat termit ovat aerodynamically free area, flow coefficient sekä geometric area of the opened window. Yleisesti voidaan sanoa, että isot savunpoistoikkunat ovat kustannustehokkaampia kuin useammat pienet.

Monesti tarjoamme ikkunoiden optiona automaatiopaketin, johon kuuluu ohjauskeskus sekä painikeratkaisu. Näiden komponenttien lisäksi on tehtävä kaapelointityö komponenttien välille ja lopuksi on myös syötettävä verkkovirta.

Etäpainike on monitoiminappi, joka toimii savunpoiston laukaisupainikkeena. Etäpainikkeen kannen alla on myös laukaisun kuittauspainike ja tuuletustoiminnot.

Tuuletustoiminnoilla voidaan tarkastus ja huolto tehdä kätevästi. Muutoin nämä ominaisuudet/painikkeet ovat ohjauskeskuksen piirikortilla. Etäpainike voidaan vaihtaa tilattaessa erillisiin tuuletus- ja savunpoistopainikkeisiin, jolloin savunpoistopainike laitetaan ovensuuhun ja tuuletuspainike esim. tekniseen tilaan.

Kyllä saa, kun valitaan kiinteä sisäikkuna avattavilla puitteilla.

Karmit 75 – 210 mm välillä onnistuu sisäikkunoissa ja 120 – 210 mm savunpoistoikkunoissa.

Tämä on mahdollista ottaa huomioon tapauskohtaisesti.

Tietojemme mukaan on esimerkkitapauksia, missä lasin Rw arvo oli 37 dB ja koko ikkunan mitattu Rw arvo oli 37 dB. Käytämme yleisesti kahden dB varmuuskerrointa eli esim. lasin Rw arvo on 37 dB ja ikkunan Rw arvo on 35 dB. Kyseessä on kuitenkin kiinteät sisäikkunat, joissa lasi on liimattu karmiin kiinni ja ilmanpitävyys on todennettu luokkaan 4 (max. tiivis), joten ilmavuotoa (äänivuotoa) ei ole. Ikkunan asennus seinään ja läpiviennit tulee täyttää akustikon vaatimukset.