Tahtituotanto Saaga Ikkunoissa

Siirry sisältöön

Olemme Saaga Ikkunoilla vahvistaneet jo useamman vuoden ajan sisäikkunat-tuoteryhmäämme vahvan savunpoistoikkunat-ryhmän rinnalla. Olemme lisänneet sisäikkunoiden valmistuskapasiteettia, joten olemme voineet siirtyä yhä suurempien projektien pariin. Suuremmat projektit eivät tarkoita suuria kertatoimituksia työmaalle, vaan määrä jakaantuu useampaan toimituserään, tahtituotannon periaatteiden mukaisesti.

Tahtituotannon hyödyt ovat selkeät. Ikkunoita ei kyetä asentamaan viikossa kuin tietty määrä, joten on sujuvampaa toimittaa aina viikon erä kerrallaan. Toinen syy on työmaan ahtaus, joka rajoittaa tuotteiden varastointia asianmukaisissa olosuhteissa. Pienemmästä erästä on myös huomattavasti helpompi löytää oikeat tuotteet oikeisiin aukkoihin ja saadaan tietty alue tai kerros listoitusvalmiiksi kerralla. Monilta mahdollisilta laatuongelmilta vältytään, kun työmailla voidaan luopua varastoinnista.

Saaga Sisäikkunat osana tahtituotantoa

Rakennustyömaalla tahtituotannolla tarkoitetaan viikoittaista aikaikkunaa, jossa suunniteltu työsuoritus tulee tehdä. Hyvällä suunnittelulla eri urakoitsijat voivat tehdä samaan aikaan samaa tahtialuetta, jolloin urakoitsijoista ei aiheudu toisilleen haittaa. Tahdin lopuksi työ pitää olla valmis ja tarkastettu, jotta seuraavat urakoitsijat pääsevät jatkamaan omaa tahtiaan. Sisäikkunoiden osalta tahdit voivat edetä tietyllä alueella siten, että ensimmäisessä tahdissa ikkunat ja ovet asennetaan aukkoihin ja tilkitään villalla. Seuraavalla viikolla asennusporukka siirtyy toisaalle, jolloin listoittajat kiertävät ikkunat ja ovet molemmin puolin listoilla. Samaan aikaan samalla tahdilla voi toimia lukitusurakoitsija asentaen avainpesät ja painikkeet.

Saaga Ikkunoissa ehdottomana tavoitteena on toimittaa tilatut tuotteet aina aikataulun mukaisesti. Siksi valmistamme usein tietyn projektin viikkotoimituksia yhdessä valmistuserässä. Näin saavutetaan säästöjä tuotantokustannuksissa kattamaan lyhytaikainen varastointi tehtaan kuivissa tiloissa. Samalla saavutetaan entisestään suurempi toimitusvarmuus, kun tuotteet oon valmistettu jo ennakkoon odottamaan tahtituotannon mukaista toimitusta. Tietojärjestelmämme mahdollistaa tahtiaikaiset toimituserät ja niiden hallinnan. Toimituseriä voidaan käsitellä tavallaan omina pieninä tilauksina isomman tilauksen sisällä. Eriin saadaan tarkat pakkaus- ja kollimerkinnät, sekä lähetteet ja eräkohtainen laskutus aina toteutuneiden toimitusten mukaan.

Haluaisitko sinäkin saada kumppaniksi toimijan, joka säästää työmaan aikaa etsimisen ja varastoinnin osalta? Kumppanin, joka ajattelee ja ennaltaehkäisee työmaalla mahdollisesti syntyviä ongelmia ja haasteita. Voisimmeko tehdä jotain paremmin, työmaata helpottaen ja  kustannuksia säästäen?

Tahtituotanto Rakennuslehdessä

Rakennuslehti julkaisi juuri ansiokkaan artikkelin tahtituotantoajattelusta Hämeenlinnaan parhaillaan rakennettavan Assi-sairaalan rakentamisessa. Saaga Ikkunat on kohteen sisäikkunatoimittaja. https://www.rakennuslehti.fi/2024/03/ahvenistolle-hameenlinnan-kupeeseen-rakennetaan-maailman-inhimillisin-sairaala/