Saaga Sisäikkunaan saa melkein mitä vaan lasia!

Siirry sisältöön

Tiedätkö mikä on piilopeililasi? 

Piilopeililasi on toiselta toiselta puolelta peili ja toiselta puolelta kirkas, läpinähtävä lasi. 

Piilopeililasilla saadaan käytännöllisyyttä erilaisiin turvallisuuspuolen tiloihin, kuten vartijoiden, poliisin, tullin tai vankiloiden käyttöön. Tyypillisin käyttökohde on vartijoiden valvomo ison marketin sisäänmenoportin vieressä, jonka “peilistä” monet kaupan asiakkaat tarkastavat vielä ulkonäköään ennen kauppaan astumista. Niin ikään piilopeilejä ovat käytössä terveydenhuollon erilaisissa vastaanotto ja valvontatiloissa.

Ratkaisua on käytetty monenlaisissa julkisissa tiloissa. Käyttöympäristöjä ovat myös kirjastot, aulat, vastaanottotilat ja vaikkapa pankkisalit. Satunnaisesti kotitalouksissakin.

Tekniset ominaisuudet ja toiminnan salaisuus

6 mm Pilkinton Mirropane Crome Spy lasia voidaan karkaista (turvalasi), laminoida (turvalasi) ja laittaa toteuttaa lasipakettiin eristys. Peililasiominaisuuden voi toteuttaa tavalliseenkin lasiin jälkikäteen kalvottamalla, mutta mikropölyltä tuskin voi välttyä. Kalvoituksesta ei saa sileää, joten valmiiksi pinnoitettu lasi on kokemuksemme mukaan selvästi parempi ratkaisu. Pystymme toimittamaan tässä kuvattuja piilopeililaseja lyhyellä toimitusajalla.

Vaikka lasissa on peilipinnoitus, se vaatii toimiakseen tietyt olosuhteet. Piilopeililasilla erotettujen tilojen välillä pitää olla valaistusero. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että toisella puolella olisi hämärää tai pimeää. Valaistuseroksi suositellaan 7 x lux-arvoa: jos esim. tarkkaamossa on 500 lx, peilaavassa tilassa tulisi olla 3500 lx valaistus. Mikäli valaistusero kääntyy toisin päin, niin myös peilausominaisuus kääntyy. Esimerkiksi yrityksen vastaanotto tilassa ohjaamalla valaistusta älykkäästi saadaan peili läpinäkyvästä peilaavaksi ja takaisin vain valaistusta säätämällä. Peililasin perinteinen kiusaaja on aurinko, jossa luonnollisesti luxeja riittää. Auringon paistaessa ulkoikkunoiden peililasit peilaavat hienosti, mutta auringon laskettua peilaus siirtyy sisäpuolelle ja tapahtumat valaistuissa sisätiloissa näkyvätkin kadulle.

Toteutamme parhaillaan hotellin sisäikkunoita piilopeililasituksella, jossa kylpyhuoneen ja hotellihuoneen välillä on tällainen ikkuna. Tarkoituksena käyttökohteessa on, että kylpyhuoneesta näkee hotellihuoneeseen, mutta yksityisyys kylpyhuoneessa säilyy.

Kuvassa valmistumassa piilopeililasi uudistuvan Sokos Hotel Bomban laajennusosaan.

Piilopeililasi ennen pakkaamista.

Yhteydenottopyyntö

Kerromme mielellämme lisää tuotteistamme ja miten ne voisivat hyödyttää parhaalla tavalla teidän kohdettanne! Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.