SAAGA Savunpoistoikkuna on varma ja määräykset täyttävä vaihtoehto.

Ikkunamme on puukarminen ja puitteinen ulospäin aukeava yksi puitteinen ja pääsääntöisesti alasaranoitu savunpoistoon tarkoitettu ikkuna, jossa ulkopuoli on alumiini verhoiltu. Ikkunassa on aina sähkötoiminen ketjuavaaja asennettuna ja testattuna.

Avaaja (kuvassa) on mallia JIS-ACT-CM ja käytämme neljää eri iskupituuden avaajaa aina ikkunakoon mukaan (300, 600, 900 ja 1200mm). Avaajat ovat aina oletuksena 24vdc, 2A per ikkuna. Avaajia on mahdollista saada myös 230vac jännitteellä erikseen tilaamalla. Avaajissa on sisään rakennettu elektroniininen virtaraja

JIS avaaja

Tekniset tiedot

Testaustulokset, savunpoisto- ja ikkunaominaisuudet:

PerusominaisuudetSuoritustasoYhdenmukaistettu tekninen eritelmä
Tehokkuus ks. lisääEN 12101-2:2003
LuotettavuusRE 100
LumikuormaluokkaSL0
Alhainen käyttölämpö sisäpuolellaT(-05)
Tuulikuorma (imu)WL 1500
PalonkestävyysB 300
U-arvo 1480*12300,89W/m2KEN 14351-1:2016 + A2:2016
G-arvo vakiolasilla / SunCool 70/350,46 / 0,33
Äänieristys (dB), alle 2,7 m2Rw 34
IlmanpitävyysLuokka 4
SateenpitävyysE1200
Tuulenpaineen kestävyysC3

Seuraavat SAAGA savunpoistoikkunan ominaisuudet voidaan mukauttaa asiakkaan tilanteeseen ja tarpeeseen:

Koot:

 • Ikkunan leveys: 610 – 2 500 mm
 • Ikkunan korkeus: 400 – 1 800 mm
 • Ikkunan syvyys: 120 – 210 mm välille, vakiosyvyydet: 131 mm, 170 mm ja 210 mm

Värit:

Ikkunan sisäpuoli:

 • vakioväri: valkoinen NCS-S-0502Y
 • saatavilla myös muut sävyt, lakka, kuultovärit

Ikkunan ulkopuoli:

 • vakiovärit: RAL 9010, RAL 7024, RR 32
 • saatavilla myös muut RR ja RAL sävyt sekä anodisointi

Lasitus:

Vakiolasitus:

 • 3K, sisälasi 6 mm karkaistu, U-arvo 0,89 W/m2K, G-arvo 0,46

Erikoislasitukset:

 • Auringonsuojalasi SunCool 70/35, G-arvo 0,33
 • Karkaistu turvalasi, molemminpuolinen
 • Itsepuhdistuva Activ-lasi
 • Huurtumaton Anti-condensation -lasi
 • Ääneneristyslasi: Rw 43 dB / Ctr 35 dB

Ulkonäkö:

Koristerimalla ikkunan jakaminen 26 mm, 50 mm tai 100 mm osiin mahdollistaa perinteisen ikkunamallin ulkonäön säilyttämistä

Kysymyksiä & vastauksia

Kyllä, pitää. Maankäyttö- ja rakennuslaissa on määritelty, että CE-merkintä on pakollinen kaikille rakennustuotteille, joille on olemassa harmonisoitu eurooppalainen tuotestandardi. Savunpoistoikkunoille on oma standardinsa EN 12101-2.

Ei. CE-merkintä vaatii kuuden eri ominaisuuden testaamista ikkunan ja avaajalaitteen kokonaisuudelle. Nämä vaativat testit suoritetaan vain sähkötoimisen avaajalaitteen kanssa, joten mekaanisella avaajalla varustetuille ikkunoille ei voida myöntää CE-merkintää. Pidämme CE-merkintää ehdottomana, joten emme valmista savunpoistoikkunoita, jotka eivät sitä täytä.

Ei, koska testissä rasitetut mallit ovat olleet ulospäin aukeavia ja alasaranoituja. Näillä savunpoistoikkunamalleilla saavutettiin ylivoimaisesti tehokkain savunpoisto ja kestävin rakenne.

Kohteen suunnittelija määrittää savunpoiston tarpeen ja toteutustavan. Savunpoistomäärän määrittämiseksi on tulkinnanvaraisia ohjeita ja siksi on tärkeää, että ammattilainen sen määrittää. Jokaiselle CE-merkitylle savunpoistoikkunalle suoritustasoilmoituksessa (tai sen liitteessä) on määritelty oma tehokkuus. Yleisesti voidaan sanoa, että isot savunpoistoikkunat ovat kustannustehokkaampia kuin useampi pieni.

Monesti tarjoamme optiona automaatiopaketin, johon kuuluu ohjauskeskus ja painikeratkaisu. Näiden komponenttien lisäksi on tehtävä kaapelointityö komponenttien välille ja lopuksi on myös syötettävä verkkovirta.

Etäpainike on monitoiminappi, joka toimii savunpoiston laukaisupainikkeena. Etäpainikkeen kannen alla on myös laukaisun kuittauspainike ja tuuletustoiminnot.

Tuuletustoiminnoilla voidaan tarkastus ja huolto tehdä kätevästi. Muutoin nämä ominaisuudet/painikkeet ovat ohjauskeskuksen piirikortilla. Etäpainike voidaan vaihtaa tilattaessa erillisiin tuuletus ja savunpoistopainikkeisiin, jolloin savunpoistopainike laitetaan ovensuuhun ja tuuletuspainike esim. tekniseen tilaan.

Kyllä saa, kun valitaan kiinteä sisäikkuna avattavilla puitteilla.

Karmit 75 – 210 mm välillä onnistuu sisäikkunoissa ja 120 – 210 mm savunpoistoikkunoissa.

Tämä on mahdollista ottaa huomioon tapauskohtaisesti.

Tietojemme mukaan on esimerkkitapauksia, missä lasin Rw arvo oli 37 dB ja koko ikkunan mitattu Rw arvo oli 37 dB. Käytämme yleisesti kahden dB varmuuskerrointa eli esim. lasin Rw arvo on 37 dB ja ikkunan Rw arvo on 35 dB. Kyseessä on kuitenkin kiinteät sisäikkunat, joissa lasi on liimattu karmiin kiinni ja ilmanpitävyys on todennettu luokkaan 4 (max. tiivis), joten ilmavuotoa (äänivuotoa) ei ole. Ikkunan asennus seinään ja läpiviennit tulee täyttää akustikon vaatimukset.