Millainen on puualumiini-ikkuna?

Siirry sisältöön

Puualumiininen ikkuna on Suomessa eniten käytetty ikkunarakenne. Se koostuu puisesta karmista ja alumiinisesta verhouksesta. Puualumiini-ikkuna on helppo asentaa ja alumiininen ulkopuoli kestää säässä kuin säässä ja on ulkonäöltään huoliteltu.

Suomessa käytetyimmät puualumiiniset ikkunamallit ovat:

  • MSE-ikkuna on kaksipuitteinen sisään avattava ikkuna, 2+1 lasituksella. MSE-ikkuna on yleisin puualumiininen ikkunatyyppi Suomessa.
  • MEK-ikkuna on kiinteä puualumiini-ikkuna 2K- tai 3K-lasituksella.
  • Erikoisikkunat, kuten savunpoistoikkuna.

SAAGA Ikkunat tarjoaa savunpoistoikkunaa, joka on yksipuitteinen ulospäin avautuva savunpoistoon tarkoitettu CE-merkitty erikoisikkuna. Toinen puualumiinituote valikoimassamme on kiinteä MEK-ikkuna.

Säänkestävä puualumiini-ikkuna ei vaadi huoltoa

Puualumiinisen ikkunan käyttö yleistyi merkittävästi 1990-luvulla, kun alumiinin jalostus kehittyi ja materiaalin hinta laski. Puualumiini-ikkuna on puumateriaalinsa ansiosta energiatehokas ja ekologinen. Puun elävä pinta on ulkonäöltään kaunis ja sopii monenlaisiin rakennuksiin.

Aikaisemmin haasteena ollut puisten ulkorakenteiden lahoaminen on väistynyt alumiinisten rakenteiden käytön myötä. Alumiini on huoltovapaa materiaali, joka soveltuu erityisesti ikkunan ulkopinnan rakenteisiin. Puualumiini-ikkunoissa käytettävä alumiini pulverimaalataan, jolloin pinnasta tulee erittäin kestävä ilman lahoamis- tai ruostumisongelmia.

Puu-alumiinisen ikkunan karmileveys mahdollistaa huurre-/kondenssiongelmien ratkaisemisen paksujen seinärakenteiden osalta. Puualumiinisten ikkunoiden vakiokarmileveydet ovat 130, 170 ja 210 mm.

Puualumiini-ikkunan pintakäsittely

Kun ikkunoilla halutaan luoda rakennuksiin ilmettä tai sulauttaa ne ympäristöönsä, niin puualumiini-ikkunan rakenne on siihen ihanteellinen. Puualumiini-ikkuna on helppo pintakäsitellä eri väriseksi sisä- ja ulkopinnoiltaan. Kaikki puuosat voidaan käsitellä yhdellä värillä, esim. valkoisella ja ulkopuolelle näkyvät alumiiniset osat toisella värillä, vaikkapa harmaalla tai punaisella. Tällöin ikkunaa ei tarvitse rajata ja maalata kahteen kertaan.

Puualumiini-ikkunan hinta riippuu ikkunan koosta, lasituksesta ja käyttötarkoituksesta. Kysy meiltä lisätietoja puualumiini-ikkunoista ja pyydä tarjous!