Sammon koulu ja päiväkoti

Rakennusliike J.Malm Oy urakoi 750 oppilaan koulun ja 120 lapsen päiväkodin Tampereelle. Saaga ikkunat toimitti 250m2 sisäikkunoita, joista kolmasosa oli AVKI-mallia.

Siirry sisältöön

Rakennusliike J.Malm Oy urakoi 750 oppilaan koulun ja 120 lapsen päiväkodin Tampereelle. Saaga ikkunat sai olla tässäkin projektissa mukana sisäikkunoiden toimittajana. J.Malmin kanssa on toteutettu yhteisiä projekteja aiemmin ja yhteistyö on sujunut hyvin ja mutkattomasti.

Kohteeseen toimitettiin 250m2 sisäikkunoita, joista kolmasosa oli AVKI-mallia. Tässä mallissa on erittäin hyvä äänieristysarvo ja sälekaihdin pölyltä suojassa. Ikkunassa on kiinteä lasitus ulkopuolella ja avattava puite sisäpuolella. Kaihdin voitiin siis asentaa lasitusten väliin. Lisäksi kun kyseessä on koulu tai päiväkoti, niin kaihtimien narut ja säädin tankot voidaan valita extra lyhyinä, jolloin aikuinen yltää niitä säätämään.

Täysin kiinteitä VSI-mallisia ikkunoita oli suurin osa ja ne toteutettiin yleisimmillä Rw 37dB:n ja 42dB:n äänieristys arvoilla. Musiikkiluokan seinät olivat kovilla vaatimuksilla ja ne toteutettiin kahdella erillisellä seinärakenteella, joissa oli siis tavallaan kaksi ikkunaa peräkkäin samassa aukossa. Toisissa kohteissa on asenneltu avattavia sisäikkunoita ulkoikkunoiden eteen toiseen seinärakenteeseen parantamaan äänieristystä tai äänitysstudioissa jopa kaltevaan asentoon.

Tässä kohteessa saimme myös kiitosta pintakäsittelyn onnistumisesta sävyn suhteen. Tavoite oli saavuttaa pintakäsittelemällä mäntyä niin, että lopputulos olisi mahdollismman lähelle tammiviilu- pintaisten ovien sävyyn. Kuvasta voi arvioida kuinka meidän kävi.

Lopuksi pitää vielä yleisesti todeta, että uudet koulut ovat nykyisin todella upeita ja viihtyisiä verrattuna omiin kokemuksiin kouluajoilta, vaikka siitäkään ei omasta mielestä ole vielä niin kauaa. Tässäkin Sammon koulussa on valtavasti ryhmätyötiloja ja muita oleskelutiloja, joissa pari- ja ryhmätyöt syntyvät varmasti luovuutta pursuen. Taidettakin on monella tapaa esillä. Aiemmin olen tottunut näkemään koululaisten omaa kädenjälkeä ja sitäkin varmasti vielä nähdään kun koulutyö täällä pääsee alkamaan. Kiitokset vielä Rakennusliike J.Malmin porukalla tästä näyttävästä kohteesta, jossa saimme olla mukana.